Zo kom je weer aan het werk als je langer ziek bent geweest

Wanneer je lange tijd ziek bent is dat natuurlijk heel erg vervelend. Dusdanig zo dat je waarschijnlijk vooral bezig bent met ziek zijn en niet zoveel met werk bezig bent. Wanneer je uiteindelijk weer beter wordt zul je hier op een gegeven moment toch ook weer naar uit gaan kijken. Het probleem is alleen dat je vaak niet zomaar meer terug kunt keren op je oude positie, omdat die inmiddels is opgevuld zodat het bedrijf waar je werkte verder kon blijven draaien. Gelukkig zijn er voorzieningen en regels die ervoor zorgen dat je weer kunt gaan werken. Hoe dat zit vertellen we je graag, dus lees vooral door.

Hulp vanuit je werkgever

In principe is je werkgever verplicht om jou te begeleiden naar een nieuwe baan wanneer je op je oude positie niet meer terug kunt keren. Dat noemen we een traject tweede spoor re-integratie. Dit is wettelijk vastgelegd. Bij je werkgever is de kans alleen klein dat er voldoende kennis en ervaring aanwezig is om jou hier goed bij te helpen. Daarom wordt er vaak een externe organisatie ingezet die jou hierbij gaat helpen. Denk bijvoorbeeld aan Xs2more.

Passend werk

Misschien kun je weer hetzelfde soort werk doen als je eerst deed, maar het is ook mogelijk dat je niet meer volledig kunt functioneren zoals voorheen. Dat geeft natuurlijk niets. Tijdens het traject ga je, onder begeleiding van een expert, op zoek naar werk dat goed bij je past en uit te voeren is. Op die manier kun je met vertrouwen weer aan de slag gaan en loop je geen kans om na een korte periode weer uit te vallen. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, want je wilt niet nog een keer een periode lang ziek zijn en niet kunnen werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *