Zakelijk lenen? Hier moet je op letten

Bedrijven hebben soms een steuntje in de rug nodig op financieel gebied. Het fijne is dat je daar een speciale zakelijke financiering voor kan krijgen. Er zijn verschillende soorten zakelijke financiering voor bedrijven met allemaal weer een eigen doel. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten van zakelijke financiering? Lees dan vooral snel verder.

Begin met een zakelijke rekening

Als bedrijf kan het verstandig zijn om een zakelijke rekening te openen. Door een zakelijke rekening heb je alle bij- en afschrijvingen op één plek. Hiermee kan je een goed overzicht creëren voor je bedrijf. Het is over het algemeen natuurlijk niet zo handig om je privérekening te gebruiken voor je bedrijf. Je verliest daardoor het overzicht in het financiële plaatje van je bedrijf. Het komt over het algemeen professioneler over als je een zakelijke rekening gebruikt. 

Met een zakelijke rekening is het verder vaak makkelijker om een zakelijke financiering aan te vragen. Dat wordt dan mooi gekoppeld aan de zakelijke rekening. Hiernaast kan je vaak gebruik maken van een zakelijke spaarrekening. Zo bouw je hopelijk een extra spaarpot voor onverwachte kosten binnen je bedrijf.

Het zakelijk krediet

Een bekende soort van zakelijk financiering is het zakelijk krediet. Een zakelijk krediet wordt ook wel als bedrijfskrediet aangeduid. Mensen halen weleens het zakelijk krediet en een zakelijke lening door elkaar, terwijl het twee hele andere dingen zijn. Bedrijfskrediet is een bepaald geldbedrag dat voor je bedrijf wordt klaargezet. Jij kan vervolgens kiezen wanneer je geld van dat geldbedrag opneemt. Hiernaast kan je ook kiezen hoeveel geld je opneemt.

Er komt wel een rente boven op het geleende bedrag. Het is dan de bedoeling dat je het bedrag maandelijks gaat terugbetalen. Heb je het leenbedrag terugbetaald? Dan is het mogelijk om het weer op te nemen. Een zakelijk krediet wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het ene bedrijf gebruikt een zakelijk krediet om voorraden aan te schaffen en het andere bedrijf om personeel te betalen.

De zakelijke lening

De zakelijke lening is weer wat anders dan het zakelijk krediet. Het is belangrijk om het verschil goed te snappen. Een zakelijke lening wordt namelijk vaak afgesloten om een langlopende investering te kunnen betalen. Zakelijke lening houdt in dat je een bepaald geldbedrag leent van de bank. Dit krijg je dus in één keer op je zakelijke rekening. Nadat je dat hebt ontvangen, is het elke maand de bedoeling dat je een deel aflost. Je kan niet zoals bij een zakelijk krediet weer geld opnemen. Je hebt het geld namelijk al ontvangen.

Een zakelijke lening wordt voor andere zaken gebruikt binnen een bedrijf dan een zakelijk krediet. De meeste bedrijven sluiten een zakelijke lening af om machines aan te schaffen. Daardoor kan het bedrijf namelijk blijven groeien. Verder worden er voertuigen aangeschaft met een zakelijke lening. Het wordt vaak voor grote investeringen gebruikt die je zelf op dat moment niet kan financieren. Ben je er niet over uit welke soort van zakelijke financiering het beste bij jou past? Dan kan je altijd om advies vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *