Woonzorg, wat is dat precies?

rollator aanbieding

Strikt genomen is woonzorg bedoeld voor ouderen met lage behoeften. Ze hebben misschien wat hulp nodig bij dagelijkse taken, zoals wassen of aankleden, maar hebben geen meer gespecialiseerde verpleegkundige zorg of ondersteuning bij dementie nodig. Het is verwarrend dat veel organisaties woonzorg door elkaar gebruiken met huizen die de meeste diensten aanbieden.

Een woonzorgcentrum wordt over het algemeen gerund door managers met een gecertificeerde managementkwalificatie. Medewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar, inclusief een belangrijk aantal gekwalificeerde hulpverleners. Indien nodig kunnen wijkverpleegkundigen in het huis worden geroepen om bepaalde medicijnen toe te dienen of om te helpen bij de behandeling van complexe wonden.

Wanneer is woonzorg nodig?

Als een geliefde, of de persoon voor wie u zorgt, het moeilijk vindt om zelfstandig thuis te wonen, dan is het wellicht een verstandig moment om woonzorg te overwegen. Woonzorg zorg biedt de perfecte manier om iemand zoveel mogelijk van die zelfstandigheid terug te geven, met de extra zekerheid van zorgprofessionals die 24 uur per dag ondersteuning bieden.

Personen die wat meer ondersteuning nodig hebben, zijn wellicht beter geschikt voor verpleeg- of dementiezorgfaciliteiten.

Woonzorgcentra bieden comfort en veiligheid aan ouderen die hulp nodig hebben bij het dagelijks leven.