Welk type massage past bij jou?

Ervaar je stress, lichamelijke klachten of ben je gewoon toe aan een uurtje volledige ontspanning? Een massage is dan een geweldig idee om tot rust te komen, of de spanning in jouw spieren te verminderen. Maar welke type massages zijn er, en welke massage past bij jou? In dit artikel lees je welke massages er zijn en welke massage het best past bij jouw klachten of soort ontspanning.  

Massage gun behandeling 

Het klinkt gek: een massa gun? Het voordeel van een massage ‘geweer’ is dat het spieren op effectieve wijze losmaakt. In eerste instantie voelt het even raar, maar is het een heerlijke therapie om jouw spieren die loszitten los te weken. Met maar liefst 40 schokken per seconde worden de spieren op frequente wijze losgemaakt.  

Behandeling: Triggerpoints 

De naam zegt het eigenlijk al. Gezamenlijk gaan we op zoek naar de spieren die volgens jou vastzitten. De communicatie tussen masseur en behandelaar is hierbij belangrijk. Jij geeft aan waar de spierknopen vastzitten en de masseur weet precies welke punten hij of zij moet masseren om de spieren losser te maken.  

Ontspanningsmassage 

Geen lichamelijke klachten maar echt even toe aan ontspanning. Wellicht is een ontspanningsmassage iets voor jou. Hier ligt de focus op je innerlijke rust en deze massage is vooral bedoelt om even tot rust te komen tijdens die drukke werkweek. Een uitstekend voorbeeld is massagesalon Zwolle, dit is de perfecte ontspanningsmassage Zwolle om te ontstressen.  

Chronische pijnmassage 

Heb je last van chronische pijn? Dit is natuurlijk een vervelend probleem. Chronische pijn is vaak al behoorlijk lang in het leven waardoor mensen het probleem als normaal beginnen te zien. De oorzaak van pijn is in sommige gevallen medisch te verklaren, maar kan ook de oorzaak zijn van een altijd gespannen lichaam. In geval van medische oorzaak of gespannen lichaam door stress is er altijd iets te doen aan het probleem met een behandeltraject. Communicatie is hierin erg belangrijk.  

Sportmassage 

Een sportmassage is belangrijk voor het herstel van je sportprestaties. Het traject van het herstellen van een blessure kan versneld worden met de juiste behandeling. Een sportmassage is over het algemeen een stevigere massage dan andere, en richt zich op de specifieke spiergroepen waar de blessure zich bevindt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *