Wat is het coronavirus precies?

      Geen reacties op Wat is het coronavirus precies?

Het coronavirus is momenteel een hot-item in het nieuws en in de wereld. Iedereen heeft het er dagelijks over en het is niet meer weg te denken uit ons systeem. We zijn al door diverse fases heen gegaan, waarbij er continu maatregelen komen kijken. Maar weet jij eigenlijk precies wat het coronavirus is? Wij leggen het je uit.

Wat is het?

‘Corona’ heeft officieel COVID-19 virus. Het is een ziekte waarbij de klachten erg lijken op een verkoudheid. Het virus is van dieren naar mens overgebracht in China, waarna het de rest van de wereld heeft aangetast. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken, echter zijn er nog meer vormen die aantonen dat je het virus kunt hebben. De ziekte wordt via kleine druppeltjes overgebracht wanneer je dit binnen krijgt.

De symptomen

De meest voorkomende ziekteverschijnselen zijn als volgt:

  • Verkoudheid;
  • Hoesten;
  • Benauwdheid;
  • Verhoging of koorts;
  • Reuk en.of smaakverlies.

Daarnaast kun je ook klachten krijgen zoals vermoeidheid, spierpijn, duizeligheid, misselijkheid en diarree. Wanneer je besmet raakt met het virus duurt het ongeveer 4 tot 5 dagen voordat je klachten krijgt.

Testen

Wanneer je 2 of meerdere klachten hebt, kun je je al laten testen op corona. Momenteel zijn er zelfafnametesten beschikbaar, waarbij je onder andere je kan laten testen op corona. Zo hoef je niet langs een post, maar kun je dit zelf thuis doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *