Wat is een ergonomische bureaustoel?

In deze blog leggen we je uit wat een ergonomische bureaustoel is en hoe zo’n bijzondere stoel jou kan helpen rugklachten te voorkomen! Vooral door het vele thuiswerken wordt het aantal werkende mensen met rugklachten steeds groter. Het is verstandig deze problemen voor te zijn en nu actie te ondernemen!

Ergonomische bureaustoel vermindert rugklachten

Een ergonomische bureaustoel kan u van de rugpijn afhelpen. Doordat de dynamische zitting van een ergonomische stoel meebeweegt met de bewegingen die uw lichaam maakt, wordt uw rug minder belast. Het meebewegen van uw lichaam is vergelijkbaar met de zithouding die uw lichaam aanneemt op een zitbal bij de fysiotherapeut. Bewegingsdeskundigen, chiropractors, fysiotherapeuten en andere specialisten zijn het er over eens dat veel bewegen erg belangrijk is voor de gezondheid. Daarom adviseren zij een ergonomische bureaustoel aan iedereen met of zonder rugklachten. 

Hoe werkt zo’n stoel precies?

Zoals hierboven al werd besproken voorkomen ergonomische bureaustoelen rugklachten. Maar hoe kan het dat zo’n stoel rugklachten kan verminderen? Ten eerste de zitbal werking die er voor zorgt dat u automatisch rechtop zit en uw rug- en buikspieren traint. Lage rugpijn en hernia klachten worden hiermee voorkomen. Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de ergo stoel is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt  ergonomische bureaustoelen van andere bureaustoelen. Zoekt u een ergonomische bureaustoel die u lekker fit en gezond houdt tijdens de vele uren die u thuis achter uw computer doorbrengt? Kies voor een ergonomische bureaustoel van www.spinalis-ergonomischestoelen.nl voor het behoud en herstel van uw vitaliteit. Op een ergonomische bureaustoel van Spinalis beweegt de zitting mee met de bewegingen van uw lichaam waardoor u ongemerkt de hele dag actief in beweging blijft. Dit voorkomt of vermindert rugklachten.