Verstandig uit elkaar gaan

Voor jezelf als vader of moeder is scheiden al een heftige gebeurtenis, je hele leven wordt als het ware op zijn kop gezet. Maar wat betekent het voor je kinderen, wat heeft scheiden voor consequenties voor je kinderen. Scheiden met kinderen moet op een professionele manier worden geregeld, zodat de kinderen er zo min mogelijk last van hebben. Je wilt je kinderen ook niet te kort, door te praten met de kinderen kom je erachter wat er echt in hun hoofd omgaat. Zorgzaamscheiden.nl praat met je kinderen, om boven water te halen wat er echt omgaat in de kinderen. Er worden verschillende situaties bekeken die in de praktijk gaan voorkomen.

Wat is de mening van het kind

Voor kinderen worden er vaak een hoop beslissingen genomen, waar zij niet over mogen beslissingen maar waar ze deel van zijn. Scheiden met kinderen doe je ook met de kinderen en niet met zijn tweeën, zorgzaamscheiden.nl gaat bijvoorbeeld met je kinderen in gesprek over situaties als vakanties, waar willen de kinderen wonen, hoe willen zij dat hun verjaardag wordt gevierd. Je kind heeft niet om de scheiding gevraagd, laat deze er dan ook niet de dupe van worden. Maak de scheiding voor het kind zo prettig mogelijk, door met je kind te overleggen over bepaalde situaties.

Vervelende situatie

Ook wanneer je het allemaal perfect regels, is scheiden met kinderen voor kinderen een flinke ingreep in hun leven. Overleg met  de bemiddelaar en vertel hoe je kind ergens op reageert, deze informatie is van essentieel belang. Door de kinderen te betrekken bij de gesprekken, zet je ze niet buitenspel en weet je precies wat hun gevoelens zijn. Kinderen denken meer aan praktische zaken als feestjes, vakanties, weekenden, jullie als ouders kunnen hierin het voortouw nemen en dit bespreken met de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *