Veelbesproken onderwerpen in Nederland in 2020

virus corona

Elk jaar zijn er weer een paar onderwerpen die voor veel aandacht zorgen. In 2020 ging het overduidelijk veel over het coronavirus. Welke zaken zijn daarnaast veelbesproken? We geven je het antwoord in deze blog! 

Het coronavirus

Het coronavirus is met vlag en wimpel het meest besproken onderwerp van 2020. Niet alleen In Nederland. In heel de wereld is men er dag en nacht mee bezig. Je hoeft maar een talkshow aan te zetten of het gaat er weer over. Ook op verjaardagen, bijeenkomsten en op het werk gaat het maar over één ding: het virus en onze toekomst. Is de Anderhalve Meter Samenleving het nieuwe normaal? Komt er ooit weer een tijd waarin we met duizenden mensen tegelijkertijd op een festival staan? Is het straks weer mogelijk om bioscoop en theater te bezoeken? Het coronavirus zorgt voor veel onduidelijkheid en angst. 

Coronavirus heeft alles weg van een normale griep

Het coronavirus is een ingewikkeld virus omdat het zich razendsnel kan verspreiden. De klachten van het coronavirus komen veel overeen met dat van een normale griep. Zo komen onder andere de volgende klachten aan bod:

  • koorts
  • verkoudheid
  • keelpijn
  • diarree
  • pijn in het lichaam

Een verkoudheid speelt jaarlijks bij veel mensen op. Eerder maakte je je hier geen zorgen over. Je ging gewoon naar je werk en bezocht andere mensen. Maar dat kan nu niet meer. Een verkoudheid kan er namelijk op wijzen dat je bestemd bent met het coronavirus. Heb ik corona gehad? Veel mensen vragen dit zich af. Doe eenvoudig een coronatest via How Are You Diagnostics

De bitcoin

Ook de bitcoin is veelbesproken in 2020. Helemaal nadat Tesla topman Elon Musk aangaf maar liefst 1,5 miljard te investeren in de digitale munt. Of de bitcoin echt zoveel waard gaat worden als iedereen zegt? De toekomst zal het leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *