Valeriaan druppels voor ontspanning

Ben je op zoek naar een rustmomentje in de hectiek van alledag? Of misschien ben je al bekend met de rustgevende en kalmerende werking van valeriaan druppels of tabletten? Dat zou zomaar kunnen, want het gebruik van valeriaan  en andere natuurlijke middelen (zoals bachbloesems) wordt steeds populairder. Hierbij is het wel goed om te realiseren dat het gebruik weinig zin heeft als je niet de nodige aanpassingen in je leven doet. Je kunt het zien als een onderdeel van een bewustwordingsproces naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Valeriaan druppels of thee

Het gebruik van valeriaan druppels of tabletten is fijn, als je iets nodig hebt om je zenuwen de baas te worden. Bijvoorbeeld omdat je anders niet in slaap kunt komen en een steuntje nodig hebt om een goed evenwicht te bereiken tussen slapen en waken. Of omdat je ergens heel zenuwachtig over bent of tegenop ziet, en het niet lukt om de onrust in je lijf te beteugelen. Het voordeel van het gebruik van druppels is, dat het direct te gebruiken is.

Valeriaanthee als avondritueel voor het slapen gaan kan een onderdeel zijn van van je nieuwe levensstijl. Omdat je echt even de tijd voor jezelf neemt. Dan heb je de rustgevende werking van de valeriaanwortel en het mindful momentje dat je hebt met je dampende kop thee.

Voor en nadeel van valeriaan

Het voordeel van valeriaan (druppels of tabletten) is, dat het vrij snel een rustgevend effect geeft. Het is wel goed om je ervan bewust te zijn dat het effect altijd tijdelijk is, voor dat moment. Als de valeriaan is uitgewerkt, neemt de onrust weet toe als het achterliggende probleem niet is opgelost. We zullen dit verder toelichten aan de hand van een voorbeeld. 

Niet kunnen slapen door piekeren

Ben je iemand die uren ligt te piekeren en daardoor niet kan slapen? Dan is het goed om te kijken naar de oorzaak van het piekeren: zie je ergens tegenop, ben je onzeker of heb je paniekaanvallen? Voor de achterliggende oorzaken kun je vel steun hebben aan bachbloesemtherapie, wat prima te combineren is met het gebruik van valeriaan. Beide kunnen elkaar juist aanvullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *