Een uitvaart tijdens corona tijd

De corona tijd heeft een flinke impact op ons dagelijks leven en zo ook op een uitvaart van een overledene. Door de toegenomen maatregelen is er steeds meer onduidelijkheid over uitvaarten in deze tijd. Om toch op een passende manier een uitvaart te vieren, zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. 

Condoleance

Op het moment dat de condoleance op dezelfde plek plaatsvindt als de uitvaart zelf, is het mogelijk om een drankje en hapje te nuttigen. Hierbij gelden dezelfde regels als bij de uitvaartplechtigheid die hierna wordt behandeld. Op het moment dat de uitvaart ergens anders plaatsvindt, geldt dat er geen gebruik mag worden gemaakt van horeca. Hierbij geldt een maximaal aantal personen van 30. 

Uitvaartplechtigheid

Bij een uitvaart mogen een maximaal aantal van 100 personen aanwezig zijn, waarbij er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en een vaste zitplaats. Tijdens het bezoek aan bijvoorbeeld een uitvaart in Soest moet er een gezondheidscheck worden gedaan, zodat het uitvaartcentrum er zeker van is dat er geen zieke mensen tussen zitten. Hoe u op de beste manier afscheid van iemand kan nemen tijdens deze tijd, kunt u het beste terecht bij Persoonlijk Afscheid

Overledene met coronavirus

Helaas is het zo dat een overleden persoon met het coronavirus, dit ook nog binnen enkele dagen kan overbrengen naar andere. Op het moment dat vastgesteld wordt dat de overleden persoon het coronavirus bij zich draagt, zullen er extra maatregelen worden genomen. 

Drive Thu

Om meerdere mensen afscheid te laten nemen voor een bijvoorbeeld een uitvaart in Baarn, kunt u ook een Drive Tru organiseren. Hier kunnen overige kennissen en vrienden langs de uitvaart rijden om op deze manier afscheid te nemen. Wij raden aan om dit te doen voor een condoleance, zodat de uitvaart in besloten kring wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *