Tips voor het verlichten van gewrichts- en pijnklachten

Of je nu een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten of chronische klachten hebt aan je bewegingsstelsel, deze pijn is nooit fijn en het liefst wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Er zijn een aantal dingen waar je zelf rekening mee kunt houden of die je zelf kunt doen om de klachten te verlichten. Ben je benieuwd hoe? Wij vertellen het je graag!

De juiste voeding

Met behulp van de juiste voeding kun je de pijn van je gewrichten onder controle houden. Zo kun je ervoor zorgen dat je botten, pezen en het kraakbeen wordt voorzien van de juiste voedingsstoffen en mineralen, waardoor ze kunnen aansterken. Eet daarom gezonde voeding dat zo min mogelijk is bewerkt. Vermijd voeding met een hoge zuurgraad of een hoog metaalgehalte, hierdoor kan het lichaam minder makkelijk de stoffen zuiveren. Ook zout en suiker zal lastiger zijn voor het lichaam om te verwerken. Dit kan op ten duur zelfs onze gewrichten meer aantasten. Eet daarom liever veel groente, fruit, vezels en gezonde vetten en eiwitten.

Fysiotherapeut

Als bovenstaande tips geen effect hebben is de oorzaak mogelijk groter en zul je hulp in moeten schakelen van een fysiotherapeut. In Nederland vind je diverse praktijken, waaronder fysiotherapeut Ypenburg, waardoor er vast ook bij jou in de buurt een goede praktijk gevestigd zit. Een fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de oorzaak van de pijn en komt hierna met een op maat gemaakt behandelplan. Vaak zul je meerdere keren terug moeten komen en krijg je tijdens de afspraak oefeningen die je ook thuis kunt uitvoeren. Hiernaast kan een fysiotherapeut jou voorzien van het beste advies, waardoor je herstel snel zal verlopen. Na de behandeling zul je merken dat je klachten zijn verdwenen of in ieder geval een stuk zijn verbeterd.