Oplossingen wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten

Wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten kan dat ontzettend vervelend zijn. Het heeft invloed op je gemoedstoestand en het maakt bepaalde bewegingen erg oncomfortabel of zelfs pijnlijk. Dat is natuurlijk niet wat je wilt! We hebben daarom een lijstje oplossingen voor je opgeschreven. Bekijk ze meteen hieronder!

Osteopathie

Bij osteopathie gaat een therapeut aan de slag met je spieren door deze met de hand te manipuleren. Hierdoor komen ze weer los en heb je er hopelijk minder last van! Je kunt op veel plaatsen terecht voor osteopathie, zoals bijvoorbeeld bij groepspraktijk Risdaele!

Fysiotherapie

Net als bij osteopathie gaat ook bij fysiotherapie een therapeut aan de slag met je spieren en gewrichten, maar zij kunnen nog veel meer verschillende technieken toepassen. Denk bijvoorbeeld aan dry needling of andere technieken die een osteopaat bijvoorbeeld niet aanbiedt. De kans dat een fysiotherapeut je kan helpen is dus net zo groot!

Rust

Soms is alles wat je spieren of gewrichten nodig hebben gewoon wat rust! Je doet er dus zeker goed aan om even rustig aan te doen met de sport die je graag beoefend, wat meer stil te zitten en misschien zelfs een uurtje extra te slapen. Zo krijgt je lichaam de kans om goed te herstellen.

Koelen

Heb je echt heel veel last, dan kan koelen helpen om de pijn te verminderen. Leg dus gerust een bevroren zak erwten of een icepack op de spieren of gewrichten die pijn doen. Je kunt je dan waarschijnlijk weer een beetje ontspannen en dat zal in ieder geval gevoelsmatig helpen!

Stretchen

Tot slot kun je ook proberen te stretchen. Doe dit niet te agressief, want dan kun je het probleem erger maken. Doe je het voorzichtig, dan kun je met een beetje geluk de spier wat losser maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *