Mindfulness meditatie en aarding

mindfulness

Bij een goede doorstroming kan de energie vrij van boven naar onder, de aarde, doorstromen. Is er ergens spanning, dan leidt dit tot energie blokkades, die er voor zorgen dat de energie terug naar boven stuwt. Dit voelt niet prettig, zeker niet als het gebeurd in de gebieden van hoofd, nek hals en keel. Stuwt de energie vanuit deze gebieden terug, dan leidt dit tot spanningshoofdpijn en als de spanning nog sterker is, migraine. Belangrijk om te weten is dat het ene lichaam veel sterker reageert op terug stuwen van energie dan het andere. Ook maakt het weer een verschil, op benauwde en warme dagen ben je eerder geneigd om je lichamelijk te druk te maken. Gelukkig heb je wel altijd zelf in de hand of je hoofdpijn of migraine krijgt. Wat er ook in je leven aan de hand is en wat voor weer het ook is, jij bent altijd zelf degene die niet loslaat en hierdoor aanspant. Dit kan erg frustrerend zijn, omdat je in het begin nog niet goed kunt voelen wanneer je teveel spant en de energie niet mooi door laat lopen. In onze online cursus mindfulness meditatie wordt hier dieper op in gegaan.

Mindfulness meditatie en loslaten

Vaak denken we dat we loslaten en accepteren, terwijl dit niet het geval is. Je hoofdpijn of migraine geeft dus aan dat je toch nog dieper kunt leren loslaten. Door de energie stromen door mindfulness meditatie beter te leren voelen kun je eerder voelen wanneer je niet loslaat en de hoofdpijn voor zijn.

In de onderstaande mindfulness meditatie kun je alvast beginnen met het oefenen. Wil je meteen een mindfulness cursus starten dan kan dat Hier . meditatie trainingen geven wij ook.