Loopondersteuning nodig? Met een rollator komt dat goed

rollator aanbieding

Als je merkt dat je steeds minder goed in staat bent zelf, dus zonder ondersteuning, te lopen, dan is dat een hard gelag. Ondanks mogelijke frustraties hierover is het ’t best om te proberen dit te accepteren zoals het is. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om toch nog mobiel te zijn. Een optie die dan al snel om de hoek komt kijken is het kopen van een rollator. Mooi meegenomen is dat rollators zeker niet duur zijn. Bij sommige webwinkels kun je zelfs wachten op een rollator aanbieding en dan toeslaan. Het zal z’n uitwerking zeker niet missen, want meer mobiliteit en dus meer lichaamsbeweging en sociale interactie zijn de gevolgen van het gebruikmaken van een rollator.

rollator aanbieding

Welke soorten rollators zijn er?

Rollators zijn in twee hoofdgroepen te verdelen. Er zijn immers exemplaren voor gebruik binnenshuis en ook varianten die speciaal voor buiten zijn ontworpen. Die voor buiten zijn logischerwijs heel wat steviger en ook breder. Dit omdat je buiten vaak wordt geconfronteerd met paden en wegen die niet helemaal egaal zijn. Met een stevige rollator met dikke banden (en liefst halfzacht) ben je hiertegen gewapend. De buitenvarianten hebben verder meestal een zitting en een opbergmogelijkheid voor bagage. Binnenrollators zijn heel wat smaller en wendbaarder. Handig voor in huis dus! Ze zijn veelal voorzien van een dienblad en meestal kun je ze opvouwen en dus gemakkelijk vervoeren.

rollator aanbieding

Tips voor bij het gebruik

Belangrijk bij een rollator is dat je de handvaten goed instelt. Deze dienen op polshoogte te zitten. Gebruik je de zitting van de rollator soms om even uit te rusten? Gebruik dan altijd de parkeerrem, zodat je rollator niet wegrolt. Laat ook regelmatig controleren of je rollator nog in orde is. Dit garandeert een veilig gebruik.