Ik zoek een relatietherapeut

      Geen reacties op Ik zoek een relatietherapeut

Je hebt een belangrijk besluit genomen. Je wilt in relatietherapie samen met je partner. Het is moedig om toe te geven dat je niet alles zelf op kunt lossen. Soms heb je daar hulp bij nodig. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: het is dapper om dit te erkennen. Bovendien zijn jullie relatieproblemen vaak makkelijker op te lossen als je er vroeg bij bent. Veel mensen vinden dat een relatie iets is van twee personen en eventuele relatieproblemen moet je dan ook samen op kunnen lossen. Je ploetert samen voort en stapt steeds weer opnieuw in dezelfde valkuilen. Kleine irritaties worden grote ergernissen en jullie komen steeds verder van elkaar af te staan. Met elkaar communiceren lukt bijna niet meer. De één trekt zich terug waar de ander juist voortdurend de aanval zoekt. Het inschakelen van een onafhankelijke derde kan een grote hulp zijn.

relatietherapeut

Overwin je angsten


In relatietherapie gaan is iets waar je allebei achter moet staan. Je geeft jezelf bloot en dat kan pijnlijk zijn. Als jullie je angsten overwinnen kan er veel moois tot stand komen. Jullie leren meer begrip voor elkaar te hebben en vinden een manier om samen verder te gaan. Het geeft jullie weer lucht. Je vindt jezelf tijdens de therapie opnieuw uit. Dat doen jullie allebei. De relatietherapeut is ervaren en heeft veel koppels geholpen. De therapeut bewaakt het proces en zorgt ervoor dat jullie je veilig voelen. Je krijgt de ruimte om je uit te spreken en de therapeut behoedt je voor de bekende valkuilen. Zo komen jullie tot een echt gesprek zonder verwijten over en weer. De therapeut analyseert, spiegelt en komt met praktische tips en opdrachten. De therapie is kortdurend en daarna zijn jullie in staat om op eigen benen weer verder te kunnen. Soms is de uitkomst van de therapie dat jullie zonder elkaar verder gaan. Met behulp van relatietherapie zijn jullie in staat om pijnlijke zaken of onverwerkt verdriet achter jullie te laten en te bouwen aan een nieuwe toekomst.

Overtuigd? Maak kennis met de relatietherapeut


Je vindt relatietherapeuten verspreid over het hele land. Woon je in de buurt van Den Haag, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. De therapeut zal in het eerste gesprek jullie angsten of vooroordelen over relatietherapie wegnemen. Ook bespreken jullie wat jullie relatieproblemen zijn. En jullie ervaren of er een klik is met de therapeut. Is die er, dan gaan jullie met elkaar aan de slag. De therapeut heeft ervaring met uiteenlopende relatieproblemen. Van ruzies tot zich terugtrekkende partners en van overspel en eenzaamheid tot communicatieproblemen. Alles komt voorbij in de praktijk. In de gesprekken gaan jullie dieper in op jullie relatieproblemen. Elk gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. De stap zetten naar een therapeut kan de stress in jullie relatie al verminderen. Een extra paar frisse ogen werpt een nieuwe blik op jullie relatie. Zo komen jullie tot onverwachte inzichten en schijnt er weer licht aan het eind van de tunnel. Wonen jullie niet in de buurt van Den Haag? Ook op andere locaties zijn jullie van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *