Hoe pak je amandelstenen op de juiste manier aan?

Als je last hebt van amandelstenen, ook wel tonsil stones genoemd, betekent dit dat je kleine stinkende brokjes hebt die zich op de amandelen en in de crypten ervan gevormd hebben. Je zou het misschien niet meteen denken maar deze brokjes kunnen zeker ook zorgen voor een slechte adem in de mond. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen voordat het probleem echt vervelend wordt en je steeds met een slechte adem rondloopt.

Welke manier kies je om de amandelstenen te verwijderen? 

Er zijn verschillende manieren om dit probleem zelf goed aan te kunnen pakken. Zo kun je amandelstenen proberen te verwijderen met behulp van een wattenstaafje maar dan loop je kans dat je er niet overal even goed bij kunt. Amandelstenen hebben nog al eens de neiging zich zo diep mogelijk te verstoppen in de amandelen zelf en dan kun je er lang niet altijd goed bij. Om ervoor te zorgen dat je ze wel allemaal kunt verwijderen neem je daar het beste een speciaal apparaatje voor zoals een Cupping Glass, een retractor of combineer je deze manieren met goed spoelen met geschikt mondwater.

Voorkom gezondheidsproblemen

Amandelstenen op zich zijn al lastig omdat het stinkende hoopjes zijn die je gezondheid niet bepaald ten goede komen. Als je veel slechte bacteriën op de amandelen hebt loop je ook meer kans op irritaties aan de amandelen zelf of op keelontsteking. In bepaalde gevallen kunnen amandelstenen ook voor problemen met slikken zorgen en dat wil je immers het liefste voorkomen. Pak je de amandelstenen en bacteriën op tijd en op de juiste manier aan dan voorkom je zeker een zere keel en andere problemen. 

Spoel met mondwater zonder kunstmatige toevoegingen

Veel mensen gebruiken mondspoelmiddel om na het tandenpoetsen een extra frisse smaak te krijgen in de mond en om deze goed te reinigen. Het kan echter ook prima ingezet worden om amandelstenen tegen te gaan. Zorg bij je keuze van mondwater dat je een soort kiest die gebaseerd is op natuurlijke grondstoffen en die veilig is in het gebruik. Op die manier hoef je er niet bang voor te zijn dat het schadelijk is mocht je wat mondwater doorslikken. Het mondwater van TonsilFresh kent geen kunstmatige of chemische toevoegingen en werkt op basis van actieve zuurstof. De bacteriën die op de amandelstenen zitten en die voor de slechte adem zorgen worden zo bij de bron aangepakt. Bacteriën houden niet van veel zuurstof en juist door met mondwater te spoelen hydrateer je de mond en keel en gedijen de bacteriën daar minder goed. 

Zuig de amandelen en bacteriën op een veilige manier weg

Heb je last van amandelstenen en wil je die er zo snel en veilig mogelijk uithalen? Dan kun je ook kiezen voor het gebruik van het Tonsil Fresh Cupping Glass. Deze set bestaat uit een pipet waaraan via een buisje een zuigbal bevestigd is. De pipet plaats je op de amandelstenen waarna je in het balletje knijpt voor een aanzuigende werking. Voordeel van dit apparaat is dat je zelfs de meest diep verscholen amandelstenen inclusief slechte bacteriën wegzuigt en er niks achterblijft. Op die manier pak je het probleem van de slechte adem dus direct bij de bron aan. Naast het verwijderen van de steentjes vermindert het ook de kans op keelontsteking. 

Gebruik neusdruppels tegen de vorming van amandelstenen

Als je neus veel slijmt aanmaakt kan dit ook extra bacteriën aantrekken. Als je bijvoorbeeld verkouden bent of een allergie hebt maak je vaak meer neusslijm aan waardoor je speeksel minder goed werkt, je mond minder schoon wordt en je dus meer kans hebt op een slechte adem. Hierbij kunnen neusdruppels zoals de Tonsil Fresh Nasal Drops uitkomst bieden. Ze werken eveneens tegen amandelstenen. De neusdruppels bevatten xylitol en saline die zowel in de neus als keel bacterievorming tegen gaan. Op die manier krijgen bacteriën geen kans en krijg je geen slechte adem. 

Kies voor een OraBrush met bijbehorende reinigingsgel

Op je tong blijven nog wel eens restjes van het een of ander achter als je iets gegeten of gedronken hebt. Met name op de rug van de tong heb je grote kans dat er wat blijft plakken en dat zich daarop bacteriën gaan nestelen die een slechte adem veroorzaken. Om dit tegen te gaan kun je een tandenborstel gebruiken maar de OraBrush is een stuk effectiever. Deze borstel is speciaal ontwikkeld om je tong te reinigen en de bacteriën te bestrijden zodat je een vieze smaak en slechte adem snel tegengaat. Gebruik je de OraBrush samen met LiquiGel dan pak je het probleem bij de bron aan en ben je zo van de schadelijke bacteriën en de daarbij horende vieze adem verlost. 

Licht de steentjes er op een eenvoudige manier uit

Graag zelf je amandelstenen en de bacteriën die erop zitten op een veilige en snelle manier verwijderen? Dan kun je daarvoor de Tonsil Fresh Loop Extractor gebruiken. Deze lijkt op een soort naald met aan het uiteinde een lusje. De Extractor werkt eenvoudig en beschadigt tijdens het gebruik het weefsel niet, noch zorgt het voor irritaties. Als je amandelstenen weghaalt neem je meteen de anaerobe bacteriën mee die erop huizen en voorkom je een slechte adem. Daarnaast zorg je voor een direct betere algehele mondgezondheid. 

Koop een complete kit tegen amandelstenen

Met de Tonsil Fresh LED kit kun je amandelstenen effectief aanpakken. De set bestaat uit een apparaatje met LED verlichting, drie opzetstukjes in diverse lengtes inclusief beschermhoesjes. Daarnaast zit er een spuitje in waarmee je de amandelen kunt spoelen en een instrument van roestvrijstaal waarmee je de steentjes eenvoudig kunt loswippen. De instrumenten kun je na gebruik opbergen in een bewaardoosje en er zitten ook batterijen bij zodat je er meteen mee aan de slag kunt. De Tonsil Fresh LED Kit werkt makkelijk omdat je door het ingebouwde lichtje beter kunt zien waar je dient te zijn en zo de amandelstenen vlugger kunt verwijderen zonder dat dit tot irritaties of beschadigingen leidt. 

https://www.pexels.com/photo/reflection-of-woman-cleaning-teeth-5938299/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *