Hoe kan een mediator jou verder helpen?

Wanneer je besluit te gaan scheiden, heeft dit veel effect op het leven wat je tot dan toe hebt geleid. Zo zullen bijvoorbeeld belangen die eens wederzijds waren, nu juist volledig tegengesteld kunnen zijn. Door het opkomen van emoties kan het daardoor ook gebeuren dat je de strijd aangaat met je voormalige partner. Wanneer je het gevoel hebt dat dit aan het gebeuren is, is het belangrijk om contact te gaan zoeken met een scheidingsbemiddelaar. Door het hele land heb je verschillende goede mediatoren, zo heb je een mediator in Houten, maar ook in Amsterdam, Groningen, en ga zo maar door. Er is dus altijd een mediator bij jou in de buurt om te helpen met problemen.

Wat is mediation

Bij mediation gaan twee partijen proberen om een probleem of conflict op te lossen met begeleiding van een professional, oftewel de mediator. Wanneer het gaat om een echtscheiding, ga je al snel naar Dé ScheidingsMediator. Deze mediators zijn namelijk gecertificeerd en helpen jullie bij alle aspecten die aan bod komen. Zo zal er gekeken worden naar de vraag wat er nu met het huis zal moeten gebeuren, maar ook de fiscale gevolgen en de gevolgen die het heeft voor de kinderen zullen besproken worden. Hierbij zal de mediator alles begeleiden en ervoor zorgen dat de afspraken ook op een juiste manier worden vastgelegd. Wat belangrijk is, is dat hij hierbij geen partij zal kiezen.

Mediation in plaats van een rechtszaak

De grootste reden om voor mediation te gaan, is dat er geen rechtszaak aan te pas hoeft te komen. Onder de begeleiding van een mediator gaan de scheidende partners namelijk op zoek naar oplossingen waar ze zich beide in kunnen vinden. Wanneer je bij een rechter komt, zal deze beslissingen nemen en heb je er zelf weinig inspraak in. Daarom is het beter om te proberen alles te regelen bij een mediator, zodat de scheiding op de juiste manier voor jou kan worden afgehandeld, zonder dat je zelf de regie over de scheiding kwijt raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *