Hoe je vakantiewoning geschikt maken voor mindervaliden?

Dankzij eenvoudige aanpassingen kan je een vakantiebungalow eenvoudig geschikt maken voor mindervaliden. Door de aanpassingen zal de doelgroep voor je bungalow wat vergroot kunnen worden en kan je dus een hogere bezettingsgraad realiseren. In dit artikel vindt je handige voorbeelden van aanpassingen:

Voorkom ongemak door drempels

Met name drempels en stoepjes kunnen een flinke drempel zijn om de vakantiewoning te huren voor mindervaliden. Drempels en stoepjes zorgen namelijk voor extra valgevaar. Ook zijn de verhogingen lastig wanneer de huurder gebruik maakt van bijvoorbeeld een rollator of rolstoel.

Drempels tot een hoogte van 15 centimeter zijn eenvoudig te verbeteren met behulp van een drempelhulp. Dit is een schuine helling van rubber, kunststof of Aluminium. De drempelhulpen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook kan je kiezen voor een vaste oploop of een draagbare oploop.
Voorbeelden van oplopen vindt je via: drempelhulpen te koop.

Te lage toiletpotten

Een standaard toiletpot kan lastig voor mensen met weinig kracht in de benen. Dit probleem kan worden opgelost door een hogere toiletpot te laten plaatsen. Echter kan dat juist weer lastig zijn voor bijvoorbeeld kinderen. Daarom kan ook worden gekozen voor een demontabele toiletverhoger. Deze kan eenvoudig op de pot worden gezet en worden vastgeklemd met klemmen. Hierdoor kan het toilet twee hoogten hebben, afhankelijk van wat de huurder wil.

Voorkom vallen in de badkamer

Mensen met een verminderde kracht in de benen, gebruik van een douchestoel of douchekruk. Hierdoor is minder inspanning nodig tijdens het douchen. Daarnaast is de kans op vallen tijdens het douchen kleiner. Een inklapbare douchestoel kan zodoende een handige toevoeging zijn voor je vakantiehuisje.
Ter inspiratie vindt je via de volgende link verschillende typen: douchekrukken.

Zorg voor ruimte

Voor gebruikers van een rolstoel of rollator is het fijn wanneer er voldoende ruimte is om te kunnen rijden. Bijvoorbeeld rond een terras set, in de eetkamer en bij banken en stoelen in de woonkamer. Wanneer je weet dat er een mindervalide huurder komt, kan het daarom fijn zijn om een ruimere opstelling te creëren. Bijvoorbeeld door iets van aankleding weg te halen of de tuinset iets ruimer op het terras te plaatsen. Scoor pluspunten
Toeristische informatie over uitjes die ook geschikt zijn voor mindervaliden, kan een goed pluspunt zijn. Deze specifieke informatie geeft een extra welkom en meedenkend gevoel aan mindervalide gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *