Hoe ik mijn opa geholpen heb op mobiel te blijven

Mijn opa is nu 75 jaar en begint steeds minder zelfstandig te worden. Dat is echt zonde, want hij wil het liefst zo veel mogelijk zelfstandig kunnen blijven doen. Hij woont samen met mijn oma in een koopwoning in Amsterdam. Mijn opa is een echt buitenmens. Hij is gewend om veel te wandelen en fietsen. Hij is bijvoorbeeld vaak in het Vondelpark te vinden voor een wandeling met mijn oma. Wandelen gaat laatste tijd minder goed. Het lukt hem eigenlijk niet meer om meer dan 2 kilometer te lopen. Eerder wandelde hij makkelijk 10 kilometer. Ik ben daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden. Benieuwd hoe mijn zoektocht verlopen is? 

Een scootmobiel als één van de oplossing

Mijn opa woont in Amsterdam en doet het liefst zoveel mogelijk te voet of te fiets. Wandelen gaat hem echter steeds minder goed af. We zijn daarom naar een speciaalzaak gegaan en hebben gekozen om een scootmobiel voor in Amsterdam aan te schaffen. Een ideale oplossing! Mijn opa kan nog steeds genieten van de buitenlucht, maar hoeft niet alles meer te voet te doen. 

Ook een hoog laag bed bleek een makkelijke oplossing

Zowel mijn opa als oma hebben steeds meer moeite om in- en uit bed te stappen. Ook het opmaken van het bed is een hele opgave. Ze hebben er simpelweg de kracht niet meer. In gesprek met de speciaalzaak zijn we daarom voor een hoog-laag bed gegaan. Het hoog-laag bed is inmiddels geleverd. Zowel mijn opa als mijn oma zijn er erg blij mee. 

Zo zie je maar. Je kunt soms met relatief kleine oplossing ervoor zorgen dat iemand mobiel en zelfstandig blijft. Erg belangrijk voor iemand die op leeftijd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *