Fysio Utrecht ook voor klachten die zijn ontstaan door het thuiswerken

Fysio Utrecht is meer dan alleen een fysiotherapiepraktijk. Hier werken gespecialiseerde fysiotherapeuten die ook geschoold zijn als personal trainer. Ze hebben inmiddels jaren ervaring en brengen hun kennis dan ook graag in praktijk. Dat is de reden waarom je met klachten, die zijn ontstaan door het thuiswerken, het beste naar Fysio Utrecht kunt gaan. Wanneer jij klachten ervaart door het thuiswerken wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Dat kan door fysiotherapie in combinatie met gerichte sport oefeningen. De sport oefeningen kun je doen in kleine groepjes of samen met een personal trainer. Zo werk je snel en gericht aan je herstel.

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn er meer mensen die gebruik maken van Fysio Utrecht

Sinds de uitbraak van COVID-19 werken veel mensen thuis. De werkplekken thuis voldoen in de meeste gevallen niet aan de eisen de ARBO stelt. Dat is dan ook meteen de grootste reden dat er klachten ontstaan. Een keukentafel is geen bureau en de stoel die wordt gebruikt kan meestal ook niet worden ingesteld aan de juiste stand. Een verkeerde houding en dat voor langere tijd kan klachten veroorzaken die in de loop van de tijd ook steeds erger worden. Thuis werken veroorzaakt ook stress en die stress zorgt dat klachten erger lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Wil je van deze klachten af maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij fysio Utrecht. Je hoeft hiervoor geen verwijsbrief te hebben.

Welke klachten komen vaak voor bij mensen die thuiswerken?

Klachten die fysiotherapeuten het afgelopen jaar steeds vaker moeten behandelen zijn rugpijn, nekpijn, schouderpijn, pijn in de arm en hoofdpijn. Eén van de meest voorkomende klachten is lage rugpijn. Deze rugpijn kan de dagelijkse bezigheden beïnvloeden. Omdat het ontstaan van de pijn niet wordt weggenomen zal de pijn ook steeds heviger worden. Behandeling van deze klachten en beweging zijn de beste manieren hiervan af te komen. Voor zowel behandeling als beweging kun je terecht bij Fysio Utrecht. De combinatie van behandeling en beweging zal ertoe leiden dat de pijn verminderd of weggaat en ook niet meer terugkomt. Natuurlijk is het ook belangrijk om iets te doen aan de oorzaak van de klachten. Wanneer dat niet gebeurt kunnen de klachten weer terugkomen. Zorg voor een goede werkplek én voldoende beweging!

Stress kan ook leiden tot klachten

Dat stress kan leiden tot klachten klinkt raar, maar het is toch echt bewezen dat het zo is. Je kunt van stress klachten krijgen én bestaande klachten kunnen erdoor verergeren. Zeker in deze tijd, waarin bijna niets kan of mag, hebben veel mensen stress. Dit kun je voor een groot deel voorkomen door te bewegen. Wanneer je al klachten hebt maak dan eerst een afspraak bij fysio Utrecht. Er wordt grondig onderzocht hoe de klacht is ontstaan. Samen met jou wordt een behandelplan opgesteld waarbij je in staat wordt gesteld om buiten de fysiotherapie behandelingen om ook nog, alleen met een personal trainer, of in een klein groepje, te sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *