Dingen die kunnen helpen wanneer lopen pijn doet

Heb je vaak last wanneer je loopt? Bijvoorbeeld van je gewrichten, knieën, heupen of rug? Dan kan dat natuurlijk erg vervelend zijn. Het is helemaal niet de bedoeling dat zoiets pijn oplevert! Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt proberen om hier vanaf te komen. Vaak heb je al een idee van de oorzaak, dus die kun je proberen weg te nemen, maar anders zijn de volgende opties ook altijd mogelijk.

Orthopedische schoenen

Met aangepaste schoenen loop je op schoenen die speciaal voor jouw voeten zijn gemaakt. Deze houden rekening met eventuele oneffenheden of andere problemen die specifiek voor jouw voeten gelden. Hierdoor kunnen ze je veel beter ondersteunen en is de kans op klachten kleiner, of kunnen deze zelfs verminderen als je ze al hebt!

Steunzolen

Een andere optie is die van de steunzolen. Deze zijn, net als orthopedische schoenen, speciaal gemaakt om jouw voeten beter te kunnen ondersteunen. Een zool is natuurlijk minder compleet dan een schoen, maar is wel het belangrijkste onderdeel waar jouw voet op rust. Hierdoor sta je dus weer in betere houdingen en is de kans groot dat je minder last krijgt.

Rust

De aloude regel is dat je, wanneer iets aan je lichaam pijnlijk is, dit vooral even met rust moet laten. In de eerste plaats omdat je het probleem dan niet erger kunt maken, maar ook omdat je je lichaam hiermee de kans geeft om even rustig te herstellen. Dit is dan ook zeker aan te raden wanneer je last hebt bij het lopen.

Fysiotherapie

Blijven je klachten aanhouden? Dan kun je er wellicht eens mee naar de huisarts of fysiotherapeut. Het heeft natuurlijk geen zin om met pijn rond te blijven lopen, dus we raden je zeker aan hier iets mee te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *