De eerste stappen in je zwangerschap

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Is dit je eerste keer dat je zwanger bent? Dan spoken er waarschijnlijk een heleboel vragen door je hoofd. Door de jaren heen heb je hier en daar wat dingen opgepikt, maar nu het zover is komt er nog veel meer bij kijken. In de eerste paar weken zijn er een aantal dingen die je gelijk aan het begin geregeld wilt hebben. De babykamer inrichten wanneer je hoogzwanger bent en je je eigen voeten niet meer kan zien is niet handig. Wat zijn nu de eerste stappen die je moet nemen in je zwangerschap?

Praktische zaken regelen aan het begin

Eén van de eerste dingen die je wilt regelen is een afspraak bij een verloskundige. Online kun je zoeken naar verloskundigenpraktijk den haag en kun je een aantal praktijken bij jou in de buurt vergelijken. Voor een verloskundige heb je geen verwijsbrief nodig en kun je direct zelf bellen.

Vergeet ook niet op tijd door te geven aan je werkgever dat je zwanger bent. Wettelijk hoef je dit pas 3 maanden voor de geschatte bevallingsdatum door te geven, maar je kunt dit zelf bepalen. Heb je een fysiek zware baan? Dan zul je het waarschijnlijk eerder moeten doorgeven.

Fysiek en mentaal

Een zwangerschap is mooi en leuk, maar ook eng en spannend. Je merkt dat je over hele andere dingen nadenkt, dat je lichaam continu verandert en je mentaal ook heel anders in het leven staat. Er zijn een hoop boeken die je kunt lezen over zwangerschappen die je enorm op weg zullen helpen. Ook is het belangrijk dat je goed weet wat je wel en niet mag eten. De meeste zwangere vrouwen weten dat ze geen alcohol mogen drinken, niet mogen roken en niks rauw mogen eten. Vis en vlees dien je dus door en door gaar te bakken.