Creëer meer positiviteit in jouw leven – 3 tips

Wie wil nou niet meer positiviteit in zijn leven? Positiviteit in het leven zorgt voor een kwalitatief beter leven. Dit gevoel heeft veel effecten op de dingen in jouw lichaam en wat jij uitstraalt naar mensen. Ben je gelukkig en sta je positief in het leven dan straal je dat uit door lichaamstaal. Het klinkt zo makkelijk, maar creëer je nou positiviteit in jouw leven?

Tegenslagen rationaliseren

Dat je tegenslagen in het leven krijgt staat vast. Iedereen heeft piekmomenten van geluk, maar ook dalmomenten wanneer het allemaal niet zo mee zit. Een groot deel van het verwerken van deze tegenslagen kan je door een goede mindset verwerken. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten kan je bepaalde tegenslagen ook als leerpunten voor jezelf zien. Wanneer je tegenslagen rationaliseert wordt je bovendien een betere versie van jezelf doordat je werkt aan je mindere punten. 

Complimenten uitdelen

Iedereen houdt van een complimentje op zijn tijd. Met een klein complimentje voelen mensen zich goed over zichzelf en dat heeft een positief effect op de rest van iemands dag. Het geven van complimenten is fijn voor jouw medemens en doordat je iemand zijn dag maakt, voel jij je ook goed over jezelf. Bovendien krijg je, wanneer je complimentjes uitdeelt, vaak complimentjes terug. Een win-win situatie! 

Jouw uitstraling naar andere mensen is ook heel belangrijk. Probeer zoveel mogelijk een vrolijke open houding te hebben naar andere mensen toe. Iedere dag voldoende lachen is daarnaast heel erg gezond! 

Dankbaarheid

Je ziet het gauw over het hoofd, je hebt in je leven al een heleboel mooie mijlpalen bereikt. Deze vergeten we soms in de momenten dat we minder goed in ons vel zitten. Het heeft een positief effect om voor de dingen die je bereikt hebt in je leven dankbaar te zijn. Dit heeft een positief effect op jouw positiviteit. Het kan al helpen om de kleinere dingen in het leven te waarderen. Denk daarbij aan de lekkere buitenlucht in de lente of een lekker kopje koffie aan het begin van je dag. Deze mindset zorgt ervoor dat je automatisch positievere gedachten toelaat. Het is belangrijk om niet de voordelen van beweging te vergeten. Dit heeft namelijk een positief effect op je hersenen. Probeer in je wekelijkse routine soms een lekkere wandeling te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *