Begeleide intervisie is een aanrader

Begeleide intervisie

Gebruik maken van begeleide intervisie? Dit is een aanrader voor iedereen van jong tot oud! Hierbij wordt er meegekeken door een begeleider met de intervisiegroep. Het is belangrijk dat iedereen zelfstandig aan de slag gaat. Door op gelijkwaardige manier te werken kan er vervolg aan worden gegeven. Professioneel ontwikkelen is mogelijk voor iedereen. Hierbij hulp krijgen van een professional is een aanrader. De intervisor bemoeit zich niet met de inbreng. Deze intervisor zorgt ervoor dat de groep werkt vanuit gelijkwaardigheid. Het is belangrijk dat er professioneel te werk wordt gegaan. Een veilig leerklimaat bestaat er wanneer iedereen zich op zijn gemak voelt.

Begeleide intervisie

Een aanrader voor iedereen

Begeleide intervisie maakt gebruik van een intervisor. Deze heeft als taak om iedereen te begeleiden in dit proces. Hierbij is groepsdynamiek, reflectie, en teamrollen erg belangrijk. De bedoeling van deze intervisor is om een goed draaiende intervisiegroep te creëren. De wensen en behoeften van de intervisiegroep staan hier bij centraal. Het is hierbij belangrijk dat de groep zo zelfstandig mogelijk te werk gaat. Iedereen kan zo leren op zijn eigen manier. Door goed naar elkaar te luisteren wordt er gereflecteerd op werkervaringen. Samen is het de bedoeling om een zo mogelijk leerklimaat te bereiken.

Begeleide intervisie

Bereik ook het optimale!

Iedereen moet zo optimaal mogelijk kunnen presteren in de groep. De intervisor maakt gebruik van intervisie methoden om hierbij te helpen. Deze coach neemt de leiding en zorgt er voor dat het goed verloopt. Door mee te doen aan deze begeleide intervisie leert men enorm veel. Het is nuttig voor iedereen van jong tot oud om dit eens te proberen. Welke vorm het beste aansluit, dit hangt af van de wensen. Bekijk gerust eens wat de mogelijkheden zijn. Dit is absoluut de moeite waard om te proberen!