Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende plastisch chirurgische ingreep. Kies voor een vertrouwde en gecertificeerde plastisch chirurg en volg altijd het advies op van de kliniek. Ondanks dat de ingreep vrij simpel is, is het van groot belang dat je de ingreep niet onderschat; goede nazorg van de wonden is essentieel voor een spoedig herstel. 

Cosmetisch of medisch motief?

Er bestaan talloze redenen voor mensen om een ooglidcorrectie te nemen. Sommige mensen ondergaan de ingreep omdat ze zich storen aan hangende oogleden en een vermoeide blik. Anderen hebben een medisch motief; je kunt namelijk flink wat fysieke klachten ondervinden van hangende en zware oogleden. 

Een ooglidcorrectie voor een jeugdige blik

Het is onvermijdelijk; iedereen zal in de loop der jaren hangende oogleden krijgen. Toch hebben sommige mensen hier meer last van dan anderen. De één heeft genetisch gezien een grotere kans om hangende oogleden te krijgen dan de ander. Daarnaast heeft levensstijl een grote invloed hierop. Heb je overgewicht of rook je? Dan wordt je huid over het algemeen sneller oud. Je kunt dan dus verwachten dat je eerder last krijgt van hangende oogleden. Met een ooglidcorrectie verhelp je dit en breng je jouw jeugdige blik van vroeger weer terug.

Medische klachten verhelpen met een ooglidcorrectie 

Wist je dat veel mensen fysieke klachten krijgen door zware oogleden? Doordat je oogleden naar beneden hangen, span je de spieren rondom je ogen meer aan om je oogleden omhoog te houden. Dit kan voor hoofdpijn en ernstige migraine zorgen. Ook krijgen veel mensen last van eczeem. Dit verergert je fysieke klachten, omdat je veel last krijgt van jeuk. Je ogen worden hierdoor nog droger en geïrriteerder dan ze al waren. 

Hoe werkt een ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie wordt er een snede gemaakt in je ooglid. Dit kan zowel gedaan worden bij je bovenste oogleden als je onderste oogleden. Als je kiest voor een correctie die je hangende oogleden aanpakt, zal er een snee worden gemaakt in de plooi van je ooglid. Daarna wordt de overtollige huid en het overtollige vet verwijderd. Voor je onderste oogleden geldt hetzelfde, al wordt de snede dan vlak onder je wimper grens gemaakt. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een ooglidverstrakking om je huid strak te trekken.

De kosten van een ooglidcorrectie 

De kosten van een ooglidcorrectie hangen af van de reden van de ingreep. Over het algemeen geldt dat een correctie van je bovenste of onderste oogleden niet vergoed wordt als het om cosmetische redenen gaat. Dit is niet gek aangezien geen enkele cosmetische ingreep die niet essentieel is (denk aan de uitzondering van brandwonden of letsel) wordt vergoed door de verzekering. Een oogcorrectie kost zo’n 700 euro per oog. Als je een ooglidcorrectie wilt vanwege medische redenen is de kans groot dat de ingreep vergoed wordt. Wel valt een correctie binnen je eigen risico. Als je in aanmerking komt voor vergoeding, zit hier de prijs van het consult, de ingreep en de nacontrole bij in begrepen. Benieuwd of jouw oogcorrectie vergoed wordt? Neem dan contact op met de kliniek van Skin + Surgery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *