Afkickkliniek

Totaal zijn rond de 2 miljoen mensen in Nederland verslaafd. In 1.677.363 gevallen gaat het hierbij om de legale middelen alcohol, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen. In dit getal zijn mensen die verslaafd zijn aan crack nog niet eens meegeteld! Drugsmisbruik is een groeiend probleem voor ons land en heeft een passende behandeling nodig om het te verlichten.

Eén vorm van behandeling voor afhankelijkheid van en verslaving aan drugs is het gebruik van rehabilitatiecentra. rehabilitatiecentra’s bieden residentiële en ambulante verslavingszorg die omvatten:

  • Een scala aan evidence-based therapieën, zoals: cognitieve gedragstherapie (CBT), contingentie management (CM), motivationele enhancement therapie (MET), korte interventies, 12-stappen facilitatie therapie (TSF), terugvalpreventie, familie onderwijs en opleiding, geïndividualiseerde case management diensten, medicatie management, dubbele diagnose support groepstherapie, huisvestingen en voortdurende nazorg ondersteuning. Het is belangrijk dat ook mensen in de omgeving van de verslaafde ondersteuning krijgen, dit kan namelijk enorme impact hebben op de verslaafde en hem of haar net dat extra beetje steun geven.

In de afkickkliniek zullen de patiënten een grondig medisch onderzoek ondergaan om te kijken naar mogelijke lichamelijke problemen veroorzaakt door drugsgebruik zoals hepatitis of HIV. Deze ziektes komen namelijk nog steeds veel voor onder deze groep kwetsbare mensen. Afkickcentra bieden hun patiënten 24/7 zorg vanaf het moment dat ze het centrum binnenkomen tot het moment dat de patiënt het centrum verlaat. Het personeel bestaat uit artsen, psychiaters, verpleegkundigen, psychotherapeuten en andere specialisten op het gebied van verslavingszorg die samenwerken om elke individuele patiënt te helpen herstellen en een drugsvrij leven te leiden.

ptss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *