3 tips om een scheiding te houden tussen jouw privé leven en werkleven

Het lijkt iets vanzelfsprekends vooraf je aan je carrière begint; neem je werk niet mee naar huis. Toch is dit een gewoonte dat er makkelijk bij insluipt naarmate de drukte op werk toeneemt. Het kan goed zijn dat je het zelf niet eens doorhebt dat je teveel in vrije tijd met werk bezig bent. Er zijn genoeg mensen die in hun vrije tijd bezig zijn met hun agenda voor de volgende week op werk en nog even snel een taak afmaken. Onze tip: laat je werk op kantoor en hou dit weg van je eigen vrije tijd! Het is namelijk niet goed voor jezelf, maar kan ook leiden tot relatieproblemen met je vriend of vriendin.

  1. Werkgerelateerde communicatie uit in vrije tijd

Een goede manier om niet bezig te zijn met werk is ten eerste om alle communicatie betreft werk uit te zetten. Wanneer je namelijk mails binnenkrijgt in je vrije tijd ben je geneigd om ‘even snel te reageren’. Zorg er daarom voor dat je mailbox op vrije dagen doorgeschakeld staat of pak de mails zelf op de eerst volgende dag dat je werkt. 

  1. Neem voldoende verlofdagen op

Het is als werknemer belangrijk om voldoende verlofdagen op te nemen. Dit is in het voordeel voor jezelf, maar ook voor je werkgever. Wanneer je uitgerust op werk komt en daarnaast goed in je vel zit dan ben je veel productiever. Een tip om uit te rekenen hoeveel verlofdagen je nog hebt en om dit automatisch bij te houden is de verlofapp van Haaer

  1. Werkuren per week inkorten

Merk je dat je teveel bezig bent met werk? Misschien komt dit wel doordat je teveel werkt. Overleg met je leidinggevende over je problemen en bespreek de mogelijkheid om de werkdagen of uren in te korten. Ook zou je één dag in de week kunnen thuiswerken in plaats van op kantoor. Dit lijkt misschien tegenstrijdig doordat je het werk letterlijk naar huis haalt, maar het kan veel rust geven in je hoofd om minder op kantoor te zijn. Wil je nog eenvoudiger verlofaanvragen doen bij jouw werkgever? Dan kan je hem aanraden om gebruik te maken van een verlofregistratie software. Daarmee kan je zelf veel tijd besparen met het aanvragen van vrije dagen en hoeft je baas niet handmatig alle aanvragen bij te houden. Een win-win situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *